Archief


Afbeelding invoegen
Op 30 april 2023 heeft AMTG weer een Jaarconcert gegeven.
 
Ondanks het prachtige weer was er veel publiek.
 
AMTG speelde dit jaar muziek uit de 60's, zoals California Dreamin', Moon River, variaties op House of the Rising Sun, The Sound of Music, etc. Na een spetterend optreden van duo All the Best speelden zij samen met AMTG American Pie en als toegift Hit the Road Jack.
 
Het was weer een geslaagd concert.
 
Klik hier voor de foto's
 
De bloemen werden ook dit jaar weer verzorgd door Bloemenkiosk Jonas uit Amstelveen.
 
 Afbeelding invoegen
 
 
In memoriam: Albert de Ruijter

Vandaag, zaterdag 17 juni 2023, hebben we afscheid genomen van Albert de Ruijter.

Albert was jarenlang gitarist bij AMTG maar zag door zijn ziekte het einde wel naderen. Op zijn verzoek hebben wij in april een opname gemaakt van de Tarantella waarbij we hoopten dat we de opname nog jarenlang zouden kunnen bewaren. Helaas is de opname vanmiddag na de mooie speech van Ria tijdens de crematieplechtigheid al afgedraaid.

De familie liet weten dat Albert niet van bloemstukken hield en iedereen werd verzocht 1 bloem mee te nemen. Het bestuur heeft daarom namens alle AMTG-ers 1 roos per lid op de kist gelegd. Wat zullen we Albert missenIn memoriam: Corrie van Oostrom-Meijer

Na een moeilijke periode van vele maanden waarin zij veel pijn heeft geleden, is toch nog plotseling ons lieve lid Corrie van Oostrom overleden. Vandaag, dinsdag 13 juni 2023, hebben we samen met haar prachtige familie en vele kennissen afscheid van Corrie genomen tijdens een mooie, emotionele uitvaartdienst. Daarna hebben we Corrie begeleid naar haar graf in Wilnis, waar ze werd herenigd met haar 5 jaar eerder gestorven geliefde echtgenoot Hennie.

Corrie heeft vele jaren zowel mandoline als mandola gespeeld bij AMTG.

We zullen altijd met veel plezier en vreugde aan Corrie terug denken en wensen haar familie veel sterkte toe voor deze moeilijke tijd.

 

Afbeelding invoegen
Jubileum Nelleke

Op 1 maart 2023 was Nelleke 12-1/2 jaar dirigente van AMTG. Uiteraard hebben wij dit jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan. Nelleke kreeg een mooie bos bloemen en een schilderij met een afbeelding van haarzelf, geschilderd door onze bassist Ton.

In de pauze was er koffie met gebak.

Wij hopen dat Nelleke nog lang voor ons orkest wil staan.

Ga voor de foto's naar het Fotoalbum
 Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen 
       Ria en Klaartje
AMTG Podcast

Wij laten u interviews horen van interessante mensen uit de orkestwereld. Hoe leven ze, wat houdt ze bezig? En daarbij houden we de mandoline in het achterhoofd, want wij zijn het Amsterdams mandolineorkest AMTG zelf.


Afbeelding invoegen 

Interview met Carlo en Henny Malizia

Wij interviewen een bijzondere dirigent Carlo Malizia. Voor ons is hij speciaal, want hij heeft ook AMTG opgericht, maar heeft heeft nog veel meer voor de mandoline muziek betekend.

Hoe kwam hij aan zijn inspiratie bij het componeren en waar deed hij dat? Naast zijn muzikale loopbaan is hij o.a. ook directeur geweest van een ijsfabriek en was hij gek op zijn gezin.
                             Klik hier om het interview te beluisteren 
Afbeelding invoegen
 
Jaarconcert 2022 - Classical Talent Show    

Het jaarconcert van 9 oktober 2022 was een geweldig succes. Wij hebben allemaal genoten van de optredens van de jonge, talentvolle solisten.


Ga voor de foto's naar het Fotoalbum
                                                                  

Afbeelding invoegen
Op 6 september 2022 heeft AMTG een concert gegeven op de Floriade 2022 in Almere.

In tegenstelling tot de weersverwachting was het schitterend weer en mede daardoor kwam er veel publiek luisteren.

Ga naar het Fotoalbum voor een impressie.
 Afbeelding invoegen

Jubileumconcert 100 jaar Entre Nous

Op 22 mei 2022 heeft AMTG meegewerkt aan het jubileumconcert van 100 jaar M.O. Entre Nous.

Voor de link naar Youtube klik hier voor deel 1 en hier voor deel 2


Jaarverslag 2021 door Kitty Wortel:

Het jaarverslag van 2020 eindigde met de zin ‘En nou maar hopen dat wij een beter jaar krijgen in 2021 met lekker veel concerten’. Dat is dus niet gelukt. Pas op donderdag 10 juni 2021 was de eerste repetitie weer mogelijk. We hebben 2 concerten kunnen geven op 10 oktober en 7 november, en daarna brak corona opnieuw uit en stopten de repetities weer.

                                                                              Lees -> hier het ververvolgEen goede voorbereiding is het halve werk. Voor het komende jaarconcert heeft AMTG voor het eerst gerepeteerd met de solisten.
 
 
Afbeelding invoegen
 

Links: Friso Kuijk, fluit
 
Afbeelding invoegen


Anna Petrovitsch - Harp
Afbeelding invoegen

Olivia Belzuz Otero - Hobo 


Afbeelding invoegen           Op 1 maart 2022 is het 55 jaar geleden dat AMTG ontstond uit een fusie van twee Amsterdamse 
         orkesten, Juliana en Sempre Avanti. Om dit te vieren kregen alle orkestleden een bos tulpen.

                  Klik hier voor de video van Klaartje.


Afbeelding invoegen  AMTG op Facebook

Al geruime tijd heeft AMTG een pagina op Facebook. Klaartje is degene die deze pagina's beheert. Hoewel het er af en toe op lijkt dat de hele wereld Facebook heeft zijn er nog genoeg mensen die geen toegang tot Facebook kunnen op willen hebben.
Daarom is er een fotoalbum aangemaakt met foto's die op onze pagina's staan.
Klik hier om deze foto's te bekijken.

AMTG is op Facebook te vinden via "Amsterdams Mandoline Orkest" of "Mandoline Orkest AMTG"


Afbeelding invoegen
 Het Jaarconcert van 10 oktober 2021 was een groot succes. De foto's staan in het Fotoalbum

Logistiek Operatie Kerstpakketten

Om de leden in deze moeilijke tijden een hart onder de riem te steken besloot het bestuur van AMTG om de leden dit jaar een kerstpakket te geven. De bedoeling was om de pakketten tijdens de laatste repetitie van dit jaar te overhandigen. Gelukkig hadden wij er ook rekening mee gehouden dat de repetitie niet door zou mogen gaan en hadden al een backplan bedacht. En dat was niet zo simpel aangezien niet alleen de leden uit alle windstreken komen, ook het bestuur woont niet bij elkaar in de buurt en er is dus diverse keren Whatsapp video vergaderd.

Het volgende logistieke plan werd bedacht: Yvonne bestelde alle artikelen voor het pakket, Kitty ging naar Yvonne in Brummen om samen alles in te pakken. Vervolgens nam Kitty de pakketten mee die zij zou bezorgen, Yvonne bracht de resterende pakketten naar Klaartje, Ria haalde bij Klaartje een aantal pakketten op en Tilly haalde haar deel op bij Ria. Inmiddels zijn alle pakketten bezorgd en aan de reacties te merken werden de kerstpakketten zeer op prijs gesteld.

Onderstaand een kleine foto impressie van deze expeditie:


      

       Inpakken in Brummen                        Wat zou er in zitten?                            Op weg naar Naarden

                                                 

                                  Halverwege de expeditie                                              Mijn mooiste kerstkado

AMTG in crisistijd

Ook AMTG houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent 1,5 uit elkaar zitten bij de repetities en dat is best wennen. Onderstaand een foto-impressie van de repetitie.
                     

Repetitie 17 oktober 2019 AMTG en Zangkoor Odysseus

Ter voorbereiding op het concert van 10 november 2019 hebben AMTG en Zangkoor Odysseus een eerste gezamenlijke repetitie gehouden. Klik hier voor een korte video-opname.

 
 
  Op 10 september 1979 werd onze concertmeester Lenie Kerkhoven lid van AMTG. Op 10 september 2019 was zij dus 40 jaar lid van AMTG. Dit geweldige jubileum moest natuurlijk gevierd worden. Tijdens de repetitieavond op 12 september j.l. sprak voorzitter Ria van der Heiden Lenie toe en zij liet daarbij Lenie's indrukwekkende carriere de revu passeren. Zij benadrukte dat AMTG ontzettend blij met haar is en dat wij allemaal hopen dat zij nog heel lang bij AMTG blijft spelen. Vervolgens overhandigde zij een penning van het NVvMO en een mooi boeket.
 

AMTG jaarconcert op 7 april 2019

"….en het thema voor ons volgende jaarconcert is JAZZ” vertelde Nelleke vorig jaar tijdens een repetitie. Jazz? Hallo zeg, wij zijn AMTG, een mandoline orkest en geen Jazz orkest. Dat wordt dus niks. Toen ze ook nog zei dat niet alleen AMTG maar ook zijzelf uit haar comfort zone werd gehaald, zonk de moed helemaal in onze schoenen.

                                                -> Lees verder


Ga voor de foto's naar het Fotoalbum
 
 
Op 7 maart 2019 waren er bij AMTG 2 jubilea te vieren.

Ton (links) was 12,5 jaar lid van AMTG en Olof (rechts) was 40 jaar getrouwd.

Wij wensen beiden nog vele jaren in muziek en liefde. 
 

  Workshop 24-01-2019

Ter voorbereiding op het komende jaarconcert (07-04-2019) heeft  (Jazz) violist Tim Kliphuis een workshop gegeven. De details over de inhoud van de workshop zullen ongetwijfeld duidelijk worden tijdens ons jaarconcert.
 
Foto's van de workshop staan in het Fotoalbum
 

Jubilea 01-10-2018

Ans en Thea waren op 1 oktober 2018 25 jaar een gewaardeerd lid van AMTG. Zij kregen bloemen en een speldje van het orkest.

We hopen dat ze nog minstens 25 jaar bij ons blijven spelen! 
 

  13 mei 2018: concert in de Sloterkerk, Amsterdam

In de herhaling: het sprookje Het Standvastige Tinnen Soldaatje met Tony Neef als verteller.  
 
Kijk voor foto's van Ed Belou in het fotoalbum

Jaarconcert 2018

Zondagmiddag 25 maart 2018 gaf AMTG het 51e jaarconcert. Dit jaar was het weer in De Opgang (de kerk in Osdorp waar we elke donderdagavond repeteren). Onze gasten waren fadozangeres Maria Fernandes en haar begeleider, gitarist Flip Krajenbrink. Het was een leuk en gevarieerd programma. Tenslotte namen we afscheid van Wil Gaaf, die 42 jaar lid was van AMTG.

Klik hier voor de foto's, en kijk hier voor het verslag in de Mandogita van april. Een persoonlijk verslag van Kitty staat op de ledenpagina. 

  Gezamenlijk concert AMTG met Christelijke koorvereniging Novo-Cantare 16-12-2017


Klik hier voor het verslag van Kitty
 

Zondag 12 november 2017

Een jubileumconcert ter gelegenheid van
het 95 jarig bestaan van het mandolineorkest Entre Nous
met medewerking van de mandolineorkesten
AMTG uit Amsterdam en Oost-Wieringen


Piet de Jong schreef een verslag:
  Klik hier voor de details 

Concert AMTG in het Leo Polak verzorgingstehuis op 05-05-2017

Ons oud-lid Nel van der Veen, die 25 jaar lid
was van AMTG, moest om gezondheids-
redenen 7 jaar geleden haar lidmaatschap bij AMTG opzeggen. Maar er is wel altijd contact tussen haar en AMTG gebleven. 

                ->    Lees verder
De gestemde snaar


Zo maar een verhaaltje van
Ans Belou over een op afstand gestemde snaar, opgeschreven door Kitty. 


       ->  Lees verder

  Jubileumconcert AMTG - 9 april 2017
 
Op 1 maart 1967 ontstond AMTG door een fusie van twee Amsterdamse orkesten, Juliana en Sempre Avanti.
 
Om dit 50 jarig bestaan te vieren heeft AMTG op 9 april 2017 een spetterend concert gegeven met voor de pauze door orkestleden uitgekozen stukken en na de pauze het sprookje Het Standvastige Tinnen Soldaatje met Tony Neef als verteller.  

Kitty heeft weer traditioneel weer een geweldig verslag geschreven,  Klik hier om het te lezen.

Ook dit jaar hebben Ed en Herman weer mooie foto's gemaakt. Ga naar het Fotoalbum om ze te bekijken.

AMTG jubileert. 50 jaar muziek maken betekent ook 50 jaar reclame maken voor de muziek.
Klik hier voor de  jubileumpagina

Herman Kerkhoven heeft een blog gemaakt op Youtube, Klik hier voor de link naar Youtube.

Ons jubileumconcert werd mede mogelijk gemaakt door een project- subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.  Jubileum Yvonne

Yvonne is 25 jaar lid van AMTG. Op donderdag 6 oktober 2016 hebben wij dit heugelijke feit gevierd met koffie en gebak.

Ria overhandigde haar een boeket bloemen en een ketting. Yvonne was blij verrast, want zij wist niet dat zij al zo lang lid was van AMTG.
   
AMTG JAARCONCERT 2016 

Voor het eerst sinds jaren had AMTG weer een medewerking ingehuurd. De Irish Folk group Harmony Glen vulde na de pauze het programma en tenslotte sloten zij samen met ons dit concert af. Zou de groep die als core business ‘Irish Folk Extravaganza’ heeft, wel bij AMTG passen? De voorafgaande repetities waren hilarisch, dus de verwachtingen waren hoog gespannen.
                                            Lees verder
                                         
                                    Foto's van het jaarconcert
 
  

  AMTG JAARCONCERT 2015

Al jarenlang schrijf ik concertverslagen voor de Mandogita, een blad uitgegeven door Het Nederlands Verbond voor Mandoline Orkesten. Ik bezoek daarvoor, samen met mijn echtgenoot René, heel wat mandoline concerten die in de noordelijke provincies gegeven worden.

Omdat ik zelf lid ben van AMTG is het helaas niet mogelijk om een verslag te schrijven en te publiceren van ons eigen concert, al komt er dit jaar wel een artikel over Kalina in de Mandogita te staan.

                                                        Lees verder
                                                             


 


     

 
Mandoline vestiging in Heerenveen? 
 
Een rapportage van Kitty

Lees verder

 Jubilea bij AMTG

Op donderdag 3 september 2015 hebben wij met
koffie, gebak en bloemen 3 jubilea gevierd.  

Lees verder

Oefenen op losse snaren

    Een leuk verhaaltje van Ans:

Lees verder

  Concert Mariënbosch Heerenveen 20 juni 2015

Hoe krijg je AMTG naar Friesland? Al jaren wonen René en ik in Heerenveen en elke week rijden wij naar Amsterdam voor een AMTG-repetitie. Het leek ons een leuk idee om de rollen eens om te draaien door AMTG naar Heerenveen te laten komen. Maar hoe aan te pakken? 


                                                          Lees verder

   
Concert 10 september 2014

Woon- zorgcentrum De Schutse in Amsterdam
 

Het was niet de eerste keer dat AMTG een concert verzorgde voor de bewoners van dit woon-zorgcentrum. In hun gezellige aula heerste een behoorlijke drukte toen de leden van AMTG zich klaar maakten voor de eerste klanken van het concert. 

                                           
                                          Lees verder
  Concert in Batavia op 21 juni 2014.

AMTG repeteert al jaren in de zaal van speeltuinvereniging Batavia aan de Tidorestraat in Amsterdam. De speeltuin-vereniging maakt deel uit van de Amsterdamse Indische Buurt en organiseert regelmatig kinderfeestjes, bingo-middagen e.d.

Natuurlijk deed AMTG mee aan deze middag. Voor deze gelegenheid gekleed in vrolijke kleurtjes speelden de leden het programma dat door dirigent Nelleke speciaal voor deze middag was samengesteld.

                                    Lees verder
 
 
  Verslag Jaarconcert 2014

Persoonlijk verslag van Kitty van ons jaarconcert op zondag 13 april 2014.  

Het is al weer enige tijd geleden dat AMTG een thema had gekozen voor haar jaarconcert, maar nu was heel bewust wel die keuze gemaakt: Natuur, wie is daar nu niet mee begaan. Alle uitgevoerde werken hadden ‘iets’ met de natuur te maken.

                                         
                                                             Lees verder
  
Foto's AMTG Concours NVvMO 15-03-2014