Jaarverslag 2021

 
Het jaarverslag van 2020 eindigde met de zin ‘En nou maar hopen dat wij een beter jaar krijgen in 2021 met lekker veel concerten’. Dat is dus niet gelukt. Pas op donderdag 10 juni 2021 was de eerste repetitie weer mogelijk. We hebben 2 concerten kunnen geven op 10 oktober en 7 november, en daarna brak corona opnieuw uit en stopten de repetities weer.

Hieronder volgt een chronologisch overzicht van alle gebeurtenissen in 2021.

15 februari overleed Natascha, echtgenote van onze Albert. Door de coronamaatregelen mochten de AMTG-ers de begrafenis niet fysiek bijwonen. Alleen onze voorzitter Ria was uitgenodigd. De begrafenis was wel via een livestream te volgen. Wat was het een mooie herinneringsdienst. Rust zacht Natascha.

11 maart heeft Ans Belou haar lidmaatschap bij AMTG opgezegd. Ze kreeg teveel last van haar lichamelijke klachten en kon daardoor o.a. de trap bij ons repetitielokaal bijna niet meer opkomen. Tijdens onze eerste repetitie van 2021 op 10 juni kwamen zij en Ed met gebak afscheid nemen van de AMTG-ers. Wat was het leuk om ze weer te zien en dat ze zo waardig afscheid van ons heeft genomen. We wensen haar en Ed het allerbeste toe.

 28 maart waren  Carlo en Henny Malizia 60 jaar getrouwd. Uiteraard is er namens AMTG een prachtige bos bloemen naar ze toegestuurd en dat werd zeer gewaardeerd.

1 april was René 12,5 jaar lid van AMTG. Omdat we nog niet repeteerden heeft hij thuis een prachtig boeket ontvangen. Eerst dacht hij dat de bloemen voor mij waren, maar ik wist wel beter, haha.

10 juni was onze eerste repetitie van 2021. We hebben gerepeteerd tot en met 15 juli.

20 augustus  trouwden Nelleke en Christiaan. Hun huwelijksreceptie in Bergen aan Zee werd bijgewoond door het dagelijks bestuur (Ria, Yvonne en Kitty (met Rene)) en Lenie met Herman. De namens alle AMTG-ers aangeboden dinerbon werd zeer gewaardeerd.

2 september was de eerste repetitie na de zomervakantie.

10 oktober. Sinds 2020 hebben we ons jaarconcert 3x moeten uitstellen vanwege de corona pandemie. Maar nu was het dan zover. Eerlijk gezegd hadden we niet veel publiek verwacht. Mensen zijn toch nog huiverig voor grote groepen. Maar, tot onze verbazing stroomden de aanmeldingen binnen en de 120 beschikbare plaatsen, waren dan ook snel uitverkocht.

Door het wegschuiven van een tussenwand, was onze zaal groter dan normaal. Bij de ingang werd door 4 leden de verplichte QR code gescand en de reserveringslijst afgevinkt. Welkom, welkom, lief publiek.

Voor dit bijzondere concert hadden Nelleke en Lenie een vrolijk programma samengesteld dat bestond uit film- en musicalmuziek. Voor de pauze klonk het beklemmende  ‘Once upon a time in the West’ gevolgd door het (door Nelleke uitgelegde) vals klinkende ‘Honky Tonk Type no. 3’. Daarna volgden nog ‘Mellow Mood’, ‘My fair Lady Ouverture’, ‘the Harry Lime Theme’ en tenslotte het spetterende ‘Pirates of Zimmer’.

Na de pauze opende het Trio C tot de Derde. Klinkt moeilijk maar de voornamen van de drie musici beginnen allemaal met een ‘C’: Carel (viool), Caspar (klarinet) en Coos (accordeon). Ingeleid door leuke verhalen, lieten ze vrolijke muziek horen. Wat zijn 20 minuten dan snel voorbij.

Tenslotte sloten wij en Trio C tot de Derde het concert af met de composities ‘James Bond Theme’ en ‘Anatevka’.  Door het uitzinnige publiek werd nog om een toegift gevraagd en daar was ‘The Pink Panther’ goed voor.

Heerlijk als je vanuit het podium de zaal inkijkt en je ziet alleen maar blije gezichten. Later vertelde iemand mij dat ook het publiek alleen maar blije AMTG-ers zag. Kortom Iedereen blij. Wat een heerlijk gevoel.

Zondag 7 november concert bij Evean Nieuw Groenland in Zaandam.

Het was spannend of het concert door kon gaan. Ik heb zeker 8 keer de datum moeten veranderen. Corona rukte weer op maar gelukkig had het verzorgingstehuis een aantal maatregelen getroffen zodat het concert dit keer wel door kon gaan. Zo moesten we mondkapjes op als we door het huis liepen en ons registreren bij binnenkomst. Omdat een dirigent niet gaat zitten moest arme Nelleke het hele concert het verplichte mondkapje op. Maar ondanks deze handicap, praatte ze toch op een gezellige manier het programma aan elkaar en maakte er zo een leuke middag van voor toehoorders en orkestleden. We hadden een fijn gevarieerd programma, met klassieke muziek, volksdansen, film/musical muziek en meezingers. Juist die afwisseling is zo leuk.

Toen we het gebouw verlieten zei Johan Bosman (de man waar ik alle afspraken mee heb gemaakt) ‘Ik hoop jullie weer snel te zien’. Dat klinkt goed.

16 november is ons oud lid Tiny Brosius opgenomen in een tehuis in Purmerend. We hebben meteen geprobeerd een kerstconcert te regelen, maar corona gooide weer roet in het eten. We hebben beloofd in 2022 alsnog een concert te komen geven. We weten nu dat dit helaas niet gelukt is want op 4 februari 2022 is Tiny overleden. Corrie vertegenwoordigde AMTG bij de herdenkingsdienst, die ook weer via een livestream was te volgen. Rust zacht Tiny.

18 november laatste repetitie van 2021. QR code gescand bij binnenkomst, mondkapje op tijdens het lopen in het gebouw en 1,5 meter afstand zitten. Gerepeteerd in de grote kerkzaal, meer ruimte, hoogte en nog betere ventilatie. Dit voelde heel goed. Helaas was er na deze datum een enorme corona uitbraak in Nederland en de rest van de wereld.

25 november niet gerepeteerd, gewoon omdat het niet goed voelde, daarna verbood de overheid ’s avonds te repeteren. 3 weken lang niet gerepeteerd, daarna kerstvakantie. En weer elkaar totaal 8 weken niet gezien.

1 december Klaartje is 12,5 jaar lid van AMTG. Hoera. We hebben haar namens alle AMTG-ers een prachtig boeket gestuurd, want we mochten elkaar weer niet zien.

We sluiten 2021 af met 21 leden en 21 donateurs. We hopen allemaal dat de geplande concerten in 2022 wel door mogen gaan en dat we weer wekelijks mogen repeteren.

 

Heerenveen, december 2021

Kitty Wortel.


Afbeelding invoegen