De Dirigente

   Afbeelding invoegen                   Nelleke Boosman           Afbeelding invoegen
                                 
 
Nelleke Boosman studeerde gitaar bij Lex Eisenhardt aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam voor de diploma's Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus en privé bij de inspirerende soliste Laura Young. Sinds 1991 vormt Nelleke met mandoliniste Martine Sikkenk het duo Amuse-oreille, waarmee later met blokfluitiste Brechtje Roos tevens het trio Zimbello ontstond. Hedendaagse muziek speelt zij als vaste gitarist van het ensemble Insomnio. Verder trad zij op met vele gelegenheids-ensembles van diverse bezettingen, waarbij zij samenwerkte met o.m. Maarten Koningsberger, Xenia Meijer, Boudewijn Zwart, Marijje van Stralen en David Janssen. Sinds maart 2005 bespeelt Nelleke ook de prachtige theorbe. Hiervoor neemt zij les bij David van Ooijen.

Als bijvak studeerde Nelleke orkestdirectie bij Sam ten Velden. Zij dirigeerde o.m. het Parnassos Studentenorkest in Utrecht en verschillende koren, waaronder het Gemengd Koor Mozart Cantat in Hoorn en het kerkkoor Together in Grootebroek.

"Musiceren is het mateloos fascinerende spelen met tijd en gevoel. Om dat samen met het publiek te beleven maakt me zo gelukkig!”