Het Orkest

Afbeelding invoegen

 
Afbeelding invoegen
 
A.M.T.G. is een mandolineorkest dat grotendeels is samengesteld uit instrumenten van de mandoline-familie.

In Nederland bestaat nog steeds een traditie van amateur-mandolineorkesten. Het repertoire bestaat veelal uit bewerkingen van werken voor bijv. symfonieorkest, maar ook nog wel werken speciaal voor mandoline-orkesten.
 
AMTG is in 1967 ontstaan uit een fusie van twee Amsterdamse orkesten, Juliana en Sempre Avanti. Op dit moment heeft AMTG 21 leden, bespelers van mandoline, mandola, gitaar en contrabas. Vanaf het begin heeft AMTG gerepeteerd in het Elthetogebouw in de Javastraat in Amsterdam-Oost. Tegenwoordig repeteert AMTG in Kerkgebouw De Opgang in Amsterdam-Osdorp.
 
AMTG heeft vele succesvolle optredens in binnen- en buitenland gehad, waaronder optredens op de Amsterdamse Uitmarkt, op de Dag van de Muziek, tijdens festivals en andere evenementen, AMTG heeft diverse radio-opnames verzorgd en medewerking verleend aan concerten met verschillende mannen- en gemengde koren, o.a. in Volendam, Weesp en Nieuwegein. Het jaarlijks hoogtepunt is het eigen concert van AMTG, waaraan vaak bekende instrumentalisten hun medewerking verlenen.

Cijfers:
Het ledental van AMTG is vrij stabiel: op dit moment (januari 2022) tellen wij 21 leden. AMTG heeft 35 donateurs.Wilt u zelf meespelen? Meld u aan als lid! Kent u mensen in uw omgeving, die mandoline, mandola of gitaar spelen? Spoor hen aan om eens naar ons te komen luisteren, misschien willen zij lid worden. De gegevens staan op de Contactpagina. Iedereen is welkom om naar onze repetities* en onze concerten te komen luisteren.
 
* Repetities:
AMTG repeteert op donderdagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur in:
Kerkgebouw De Opgang
Tussen Meer 68,
1069 DS Amsterdam
020 - 6191906
  Afbeelding invoegen
 
Organisatie:
AMTG wordt bestuurd door een vijfkoppig team, allen dames: voorzitter, 1e secretaris, 2e secretaris/webmaster, penningmeester en bibliothecaris.

De Dirigente en de Concertmeester zorgen voor de keuze en aanvoer van nieuwe muziek.
 
Via onze website willen wij u op de hoogte brengen van het wel en wee van AMTG, het orkest dat ons allen zo na aan het hart ligt. Als u wilt reageren op deze website, of als u vragen, opmerkingen of aanvullingen heeft, dan kunt u altijd mailen met mo.amtg@gmail.com