CD 35 jaar AMTG
Een kennersanalyse
Een leuke cd alleen dat nummer van die Finaud ... wie is die man nou toch ...:-)
Bedankt overigens dat je jullie Olivier die solo hebt laten spelen. Ik hoop dat jullie er ook tevreden mee zijn. Hij (en wij) is er best wel trots op, zijn eerste cd waar hij klassiek solo op staat met zelfs een mooie levensbeschrijving !
* Een heel heldere, muzikale en bij tijd en wijle swingende (vivace) en hoofse (minuetto) Boyce.
* Mooie gevoelige muziek van het AMTG én Fauré, één van mijn lievelingskomponisten.
* Uiteraard een beetje moderne Hansen, maar toch ook wel traditioneel idioom, vooral bij de cresecendo's voel ik mee, ik zie zo de dirigent voor me !! Mooi zo, pas aan het eind dat getremelo ...
* Debussy, aha Debussy wat een schitterende komponist hè. Hij heeft de muziekwereld echt veranderd met zijn muziek.
* Gustav Gunsenheimer: wie is die solist zeg ?? mooi hoor, geheimzinnig einde bagatelle ...
Lazy blues ...Hoor je het verschil in de aanzet van de sax met de bagatelle ? Klassiek versus jazz ...
Moest je de mensen af en toe een beetje tegenhouden in de blues of spelen ze uitzich zelf zo lazy-blues?
Capriccio ... oei wel even snel af en toe ... maar het orkest vliegt niet uit de bocht ..., verrassende tempowisselingen, lijkt me niet makkelijk met zo een groot orkest.
-
Irish fantasy, fantastische mandolinistische muziek. Misschien wel het meest muzikale stuk van de cd in ieder geval het meest gevoelige nr waarin de sound van AMTG behoorlijk goed uit de verf komt. Naar zo een stuk luistert volgens mij iedereen met plezier !!! ook goed gespeeld vind ik. Maar waar zijn nou toch die doedelzakspelers gebleven.... O needat was Schots hè -- En volgens mij wil jij de mensen laten klappen aan het eind met die grote korte BOEM.
* Morricone, ook zo een hot shot. Geweldig wat die man heeft gedaan. - Intrada: dit is de muziek waar je je onmiddelijk aan de Middellandsezee waant, dromend over voorbije tijden. Bij het 2e deel, come una sentenza kreeg ik even kippenvel, mooi hoor. En dan die woodblokjes in de Cheyenne. Mooie afwisseling in die 4 delen. Die Morricone is echt een van de hele grote ... En dan dat weemoedige thema in de finale weer waar af en toe de zon doorbreekt ...
* Finaudizia: Die komponist zal wel een Griek zijn geweest of een ander Middellands zee land. Ook hier zie ik de dirigent weer voor me die de vertraging van het 1e lied aan het einde doet.Het 2e lied vind ik zelf het mooiste lied, een breed lied leuk dat hoger napikken in het thema verwerkt.In het 3e liggen we weer aan zee in de zon ..., zelfs Zorba hoor ik even om de hoek kijken...
* Christiani: voor mij wel verrassend, ik ken het nl. niet echt ... ook een verrassende combinatie met een echte wild geese noot aan het einde ... zo dat was weer de nacht recenscent ... Paul Gomes
In februari/maart van dit jaar hebben wij via de e-mail een paar keer contact gehad met een Duits mandolineorkest, het Löcknitzer Mandolinenorchester. De dirigent van dit orkest, de heer Bernd Schächter, had op het internet de website van AMTG bezocht en wilde graag onze CD hebben. Ook vroeg hij of het mogelijk was de bladmuziek van “Once upon a time in the West” te krijgen, zodat hij het met zijn orkest zou kunnen gaan spelen.
de mail, die hij vervolgens stuurde:
“Zojuist is het pakje met de CD en de bladmuziek bij mij aangekomen. Mijn hartelijke dank daarvoor. U hebt ons hiermee een groot plezier gedaan. Ik ben enthousiast over jullie CD. De muziekkeuze en de klank van jullie orkest zijn van grote klasse. Bij de volgende repetitie zal ik onze orkestleden laten kennismaken met jullie CD en met de bladmuziek. En dan zullen wij proberen om het stuk ook zo goed in te studeren. We hebben immers jullie CD-opname als voorbeeld.
Wij wensen u en uw orkest prettige paasdagen en aangenaam musiceren. Misschien kunnen we met elkaar in contact blijven. Vele hartelijke groeten van Bernd Schächter”
Het orkest van de heer Schächter heeft ook een site: www.mandolinenorchester.loecknitz.com