Seizoen 1999 - 2000

 
Verslag Jubileumconcert 9 april 2000 - Carlo Malizia 40 jaar dirigent van AMTG.

Het concert op 9 april, met medewerking van harpiste Gertru Pasveer, was een groot succes. Wij waren erg tevreden over de akoustiek van de Muiderkerk, voor ons een nieuwe locatie. Het orkest nam met het slagwerk en de gastspelers helaas een te grote plek in om het podium van de Muiderkerk te kunnen gebruiken. Daardoor hebben de toeschouwers een beperkt zicht op het orkest gehad en dat was jammer. Hopelijk heeft de muziek veel goedgemaakt!

Van het concert is een integrale opname gemaakt door de Concertzender en wij hopen, dat delen uit het concert op de radio uitgezonden gaan worden.

Aan het eind van het concert werden Carlo twee verrassingen bereid: eerst werd Carlo toegesproken door  wethouder van cultuur Saskia Bruines en vervolgens werd hij geconfronteerd met een met ruim twintig mensen uitgebreid orkest, dat speciaal voor hem een van zijn eerste composities speelde. Verschillende oud-leden droegen op deze manier bij aan verhoging van de feestvreugde, sommigen hadden speciaal voor deze gelegenheid hun instrument weer eens uit de mottenballen gehaald! We hebben deze verrassing zó kunnen organiseren, dat het ook echt een verrassing was. Carlo heeft helemaal niets gemerkt van alle voorbereidingen (en voorpret!).
De avond van 9 april hebben wij gezellig doorgebracht met een diner, kado's, een feestlied, kortom: een geslaagd jubileum!

Als klap op de vuurpijl werd Carlo ruim twee weken na het concert verblijd met het bericht, dat hij een koninklijke onderscheiding zou ontvangen! Op 28 april kreeg hij in de Stopera van burgemeester Patijn de onderscheiding opgespeld. U begrijpt, dat wij heel trots zijn op onze dirigent! Hij heeft het verdiend.
Heel A.M.T.G. hoopt, dat Carlo zich nog heel lang zal kunnen en willen blijven inzetten voor onze vereniging.
 
Nieuwsberief voor Donateurs.
 
Voor u ligt de tweede nieuwsbrief voor de donateurs van A.M.T.G. De eerste is goed door u ontvangen.

A.M.T.G. heeft een druk seizoen achter de rug. Vorig jaar heeft u kunnen lezen in deze nieuwsbrief, dat we concerten zouden gaan geven met verschillende koren. We hadden succesvolle optredens met de mannenkoren van Weesp en Nieuwegein, in oktober 1999, en gaven een leuk concert met het Volendams Vocaal Ensemble, in februari van dit jaar. Dit laatste concert werd, vanwege gezondheidsproblemen in Volendamse gelederen, uitgesteld van december 1999 naar februari 2000. We waren blij, dat het concert wel op het programma bleef staan. Het is voor A.M.T.G. leuk én belangrijk om ook eens van ons te laten horen in een andere omgeving dan waar we normaal spelen. Zowel in Weesp en Nieuwegein als in Volendam hebben we enthousiaste reacties gekregen. We hebben zelfs de plaatselijke kranten gehaald!

Helaas is de reis naar Parijs die in de planning zat, niet doorgegaan. In december 1999 kregen we bericht, dat het festival dat daar gehouden zou worden in juni 2000, niet door zou gaan vanwege te weinig inschrijvingen.
Het blijft een wens van A.M.T.G. om nog eens een buitenlandse reis te ondernemen.

Het belangrijkste evenement van het afgelopen seizoen was natuurlijk het jubileumconcert van 9 april 2000. Onze dirigent Carlo Malizia vierde het heuglijke feit, dat hij 40 jaar dirigent was en A.M.T.G. feestte met hem mee. A.M.T.G. mag immers blij zijn, dat het al zoveel jaren onder de vakkundige leiding van Carlo Malizia mag staan. Op verschillende manieren hebben Carlo en A.M.T.G. stil gestaan bij het vele werk dat Carlo tijdens zijn 40-jarig dirigentschap verzet heeft, niet alleen als dirigent, maar ook als componist en arrangeur