Seizoen 2000 - 2001

Jaarverslag

Na een veelbewogen jaar, met het jubileum en de koninklijke onderscheiding van onze dirigent Carlo Malizia, heeft AMTG het in de periode vanaf de zomer van 2000 een tikkeltje rustiger aan gedaan.

Dat wil beslist niet zeggen, dat we hebben stilgezeten. Direct na de zomervakantie stonden alweer nieuwe stukken op de lessenaar voor het jaarconcert in het voorjaar van 2001. Ook werd, tot vreugde van veel leden, de Carmen Suite weer uit de kast (*) gehaald. Dit stuk van Bizet, in een ararrangement van Carlo Malizia, met solopartijen van onze concertmeester Lenie Kerkhoven en een fluitist, wordt graag gespeeld door AMTG en werd daarom op het programma gezet voor het Festival Plus in Alkmaar en voor ons jaarconcert. De fluitpartij werd beide keren vertolkt door Koos Kamphuis. De bezetting van het slagwerk (in het stuk zijn twee slagwerkers nodig) kostte ons meer hoofdbrekens, maar uiteindelijk heeft AMTG de Carmen Suite twee keer.uitgevoerd met alle toeters en bellen.

Terugblik programma

Op 4 november 2000 toog AMTG naar Alkmaar voor deelname aan het Festival Plus. Dit festival wordt eens per twee jaar georganiseerd door de werkgroep mandoline Noord-Holland en is bedoeld voor mandolineorkesten, die tenminste een stuk met een solist ten grhore moeten brengen

AMTG sloot, als laatste orkest, een sfeervolle en muzikale middag af met de Carmen Suite en kreeg daarvoor veel complimenten van de jury en het publiek. Terwijl de jury de juryrapporten aan het schrijven was, bracht AMTG als toegift een klassieker van Eddy Christiani, "Wild Geese", met Michiel Wiesenekker op zijn elektrische gitaar.

Tussen Oktober 2000 en maart 2001 gaf AMTG concerten in een drietal bejaarden- of verzor gingstehuizen in Amsterdam.

Zondag 22 april 2001 gaf AMTG in de ons zo vertrouwde Bachzaal haar jaarlijkse concert. Het publiek kreeg een afwisselend programma voorgeschoteld, met na de pauze operamuziek van Verdi (die 1OO jaar geleden overleed) en Bizet. Als gast trad het Nederlands Handcarillon op, een uniek ensemble dat bestaat uit 14 spelers met handklokken. AMTG en het Nederlands Handcarillon gaven samen als toegift de bekende Carmen Prélude, tot groot enthousiasme van het publiek.

Op 12 mei 2001 nam AMTG deel aan het Festival van het Nederlands Verbond voor Mandoline Orkesten, dat gehouden werd in IJsselmuiden. Ook op dit Festival trad AMTG als laatste op, voor een zeer goed gevulde zaal en een enthousiast publiek. AMTG oogstte veel lof met de uitgevoerde werken en ook hier viel het toetje van Michiel met "Wild Geese" van Eddy Christiani goed in de smaak.