Seizoen 2002 - 2003

JAARVERSLAG
 
Met een hopelijk zonnige zomervakantie voor de boeg kijken we nog even terug op het afgelopen seizoen. Dat begon met een voor AMTG ongebruikelijk optreden. Op zaterdag 7 September 2002 werkten wij mee aan het Westival, een groot festival in het stadspark in Osdorp. Onze dirigent Carlo Malizia was nog op vakantie, dus speelden we onder leiding van Lenie Kerkhoven een aantal stukken. We zaten op een openlucht podium en het publiek slenterde langs. Veel mensen bleven staan luisteren en we kregen enthousiaste reacties.

In november 2002 stond het Festival Plus in Alkmaar weer op het programma. We speelden het "Concertino fur saxophon und orchester" van Gustav Gunsenheimer, met Olivier Gomes als solist. Olivier swingde als vanouds en verraste ons met weer een nieuwe improvisatie. Daarna kregen we de zaal muisstil met het sfeervolle Hoku. Na afloop verzuchtten enkele leden: "Wat is het toch heerlijk om in zo'n groot orkest te spelen."
 
Gedurende de wintermaanden gaven we een aantal concerten in verzorgingstehuizen en bereidden we ons voor op het jaarconcert van 6 april 2003 in de Bachzaal. Een deel van u is getuige geweest van dit concert, dat werd opgeluisterd door het World Folk Music Orkest Habbekrac. De zaal was goed gevuld en reageerde enthousiast op het programma van AMTG er op het intermezzo van Habbekrac.
We sloten het concert gezamenlijk af met een potpourri van Hebreeuwse melodie├źn, "Shalom Aleichem". We kijken er met een goed gevoel op terug. Na afloop gingen wij met een grote groep gezellig uit eten. Een goed besluit van een leuke en geslaagde dag.

Op 24 mei 2003 trokken wij naar Den Haag, waar het jaarlijkse concours en festival van het Nederland Verbond van Mandoline Orkesten werd georganiseerd. De meeste AMTG-ers waren al vroeg aanwezig om ook andere orkesten te horen spelen. AMTG mocht, evenals twee jaar geleden, het festival besluiten en speelde voor een volle zaal o.a. twee werken van de hand van Carlo Malizia. Hoewel veel mensen moe waren van die lange mandolinedag, reageerde het publiek enthousiast en complimenteus.