Leo Polakhuis 5mei2017


Concert AMTG in het Leo Polak verzorgingstehuis op 5 mei 2017

Afbeelding invoegen    Ons oud-lid Nel van der Veen, die 25 jaar lid was van AMTG, moest om gezondheidsredenen 7 jaar geleden haar lidmaatschap bij AMTG opzeggen. Maar er is wel altijd contact tussen haar en AMTG gebleven. Toen dan ook bekend werd dat ze ging verhuizen naar het verzorgingstehuis Leo Polak, vonden wij dat een mooie gelegenheid om daar een concert te verzorgen. Thea nam contact op met Nel met de vraag of zij het leuk zou vinden als wij een concert kwamen geven. Nou dat vond Nel zeker. Daarna heeft Thea het Leo Polak gebeld voor het eerste contact en toen dat gelegd was nam ik het via de mail van haar over voor verdere afhandeling.

Vanmiddag was het dus zover. Na een repetitie en een spontaan aangeboden lunch begon de zaal zich goed te vullen. Wat een verrassing dat we niet met het eerste nummer van het programma begonnen maar met ‘lang zal hij leven’, de zaal was meteen ingezongen. Dit werd niet alleen gedaan omdat het Leo Polak haar 45-jarig jubileum vierde, of omdat het 5 mei was, maar ook omdat onze bassist Ton zijn verjaardag vierde en 60 jaar werd. En dan toch komen bassen, dat wordt zeer gewaardeerd Ton. 
  Afbeelding invoegen

Na deze feestelijke opening werd het programma gespeeld. Heel wat leden waren bezorgd om de lengte hiervan. Maar Nelleke weet echt wel wat ze doet, dat bleek ook wel, we hadden precies 3 kwartier vóór en 2 kwartier na de pauze aan muziek, zoals afgesproken was met het tehuis. Ik denk dat we AMTG in alle glorie hebben getoond met lieve, mooie, aanstekelijke, klassieke en populaire muziek. Weer leuk aan elkaar gepraat door Nelleke, die ondanks haar niet al te fitte conditie de zaal weer enthousiast wist te krijgen.

Ik moest er een vrije dag voor opnemen, maar het was de moeite zonder meer waard. Er was veel en aandachtig publiek. Ze wilden graag meezingen en deden dat dan ook toen de kans geboden werd. Ik heb zojuist Samira, de activiteiten- begeleidster met wie ik veel contact heb gehad en vanmiddag rond rende om alles soepeltjes te laten verlopen, een mail gestuurd namens alle AMTG-ers om haar te bedanken voor de geweldige lieve ontvangst. We mochten een uur repeteren in hun zaaltje, er was volop te drinken, er was een onverwachte lunch en wat lekkers in de pauze. Dat maken we niet vaak mee.

Kortom: een fijn concert, hopelijk kunnen wij er volgend jaar weer spelen.

Kitty Wortel.