Novocantare 171216

Gezamenlijk concert AMTG met Christelijke koorvereniging Novo-Cantare

Afbeelding invoegen 

Al een paar jaar geleden nam de voorzitter van de Christelijk Koorvereniging Sonabilé contact met mij op om over een samenwerking met AMTG te praten. Er werd gesproken over een kerstconcert in december 2016. Helaas ging dit concert niet door in verband met interne problemen bij Sonabilé. Maar ze beloofden weer contact met me op te nemen als alles weer rustig zou zijn. 

En ja hoor, begin januari van 2017 kwam er weer een e-mail binnen met het verzoek om gezamenlijk een kerstconcert te gaan geven. De problemen binnen het koor waren inmiddels opgelost. Sonabilé was gefuseerd met het Apeldoorns Christelijk Gemengd Koor en telde ruim 90 leden. Oef, dat was schrikken. 23 AMTG-ers tegenover 90 zangers en zangeressen. Maar Nelleke schrok daar helemaal niet van. ‘Het komt wel goed’ zei ze. Inmiddels weten we dat ze gelijk heeft gehad.

Op zaterdag 16 december was het concert waarin zeer veel afwisseling geprogrammeerd was. Het koor zong enkele liederen alleen, AMTG speelde een aantal eigen nummers. Een tenor soleerde enkele keren en er was een prachtig orgel recital. Daarnaast vertolkten AMTG en het koor een groot aantal gezamenlijke nummers. Mijn verwachtingen waren hoog gespannen. 1 repetitie met de koordirigent Fred de Vries en een generale voor het concert. Maar gelukkig ging alles goed dankzij het feit dat iedereen zijn uiterste best deed.

De ontvangst in Apeldoorn was hartelijk en de kerk was precies goed voor ons orkest, niet te groot en niet te klein. De zaal was behoorlijk gevuld met publiek en aan het slotapplaus was te merken dat het publiek het programma zeer waardeerde.

Van tevoren was het publiek verzocht om pas na afloop van het concert te applaudisseren, dit in verband met de sfeer van het concert. Het publiek hield zich daar keurig aan, behalve na een vrolijke kerstmedley van AMTG, toen gingen de handen toch op elkaar. Haha, stiekem ben ik daar best wel trots op. 

Erop terug kijkend moet ik zeggen dat ik het een fijn en gezellig concert vond. Een kerstconcert is altijd een heerlijk slot van een muzikaal kalanderjaar. We genieten nu van de kerstvakantie. 2 weken, want daarna gaan we weer hard aan de slag voor ons jaarconcert dat op zondag 25 maart gepland staat. En dat niet alleen, in mei en in juni zijn ook alweer concerten gepland.

Heerenveen, 30 december 2017

Kitty Wortel 
 Afbeelding invoegen