Seizoen 2001 - 2002

 

Jaarverslag

Een belangrijk deel van de repetitietijd van het afgelopen jaar hebben wij besteed aan het opnemen van onze eerste CD. Voor de opnamen moesten we uitwijken naar een andere locatie dan ons vertrouwde repetitielokaal in de Javastraat. In totaal brachten we zeven avonden door in de Bethelkerk, in Tuindorp-Oostzaan, Amsterdam-Noord, waar Paul Liklikuwata met zijn professionele apparatuur voldoende muziek vastlegde om een CD te kunnen produceren van (op 38 seconden na) één uur. De akoestiek in de kerk stond borg voor mooie opnamen en we slaagden er meestal in om ons goede humeur te bewaren, ondanks joelende kinderen buiten, knetterende brommers, laag vliegende vliegtuigen, krakende schoenen, opkomende hoestbuien en nog veel meer ongewenste bijgeluiden.

In december 2001 stonden alle stukken op de band, in januari 2002 doken Carlo Malizia, Paul Liklikuwata en concertmeester Lenie Kerkhoven de studio in om de beste en de mooiste stukken aaneen te smeden tot een CD om trots op te zijn. Intussen werkten anderen, binnen en buiten het orkest, hard aan de productie van het drukwerk. In eendrachtige samenwerking slaagden wij er in op de CD ook twee stukken op te nemen van de hand van onze dirigent Carlo Malizia. Hij heeft grote interesse voor volksmuziek en brengt van elke buitenlandse reis wel iets karakteristieks op muziekgebied mee naar huis, dat hem de mogelijkheid verschaft een nieuwe compositie of een nieuw arrangement te schrijven. Bij de "Irish Fantasy" wanen we ons in Ierland, de "Vier Helleense liederen" (geschreven onder het pseudoniem Charles Finaud) brengen even een stukje Griekenland in de huiskamer.
14 april 2002: Jubileumconcert en presentatie van de CD

35 Jaar na de oprichtingsdatum van AMTG (1 maart 1967) vierden wij het 35-jarig jubileum. Met een muzikale
wereldreis, die ons en het publiek voerde door Finland, Bulgarije, Ierland, Rusland, Japan, Schotland, Amerika en Griekenland. Flinke omzwervingen, met als start- en eindpunt Amsterdam, dat vertegenwoordigd werd door het Amsterdams Smartlappenkoor. In het programma na de pauze zorgden twee doedelzakspelers voor een échte
"Scottish surprise" en het slotnummer, met de tulpen uit en de grachten van Amsterdam, werd niet alleen door koor en orkest, maar ook door de (bijna volle) zaal enthousiast meegezongen.

Kort vóór de pauze sprak onze voorzitter Ria v.d. Heiden het publiek toe en presenteerde zij vol trots de CD van AMTG. Carlo, Lenie, Paul en de solisten ontvingen uit handen van Ria de eerste exemplaren van de CD en vervolgens sloot Ria een deal met het publiek: "U steunt onze vereniging door het kopen van een CD en wij leveren u een absoluut stukje luisterplezier." Het bleek een goede deal: in de pauze werden maar liefst 98 Cd's verkocht!

Twee stukken van de CD zijn opgenomen met een solist: in het "Concertino für saxophon und orchester" van Gustav Gunsenheimer soleert saxofonist Olivier Gomes, in "Wild Geese" van Eddy Christiani en Harry de Groot speelt Michiel Wiesenekker op zijn elektrische gitaar de solo.